Filmtips: Segelfartyget Westvind – hundraåringen som blev kvar

Jakten Westvind byggdes för 100 år sedan på den legendariska skeppsbyggnadsorten Kungsviken i Bohuslän. Thomas Gunnarsson, Westvinds ägare, har skrivit en bok om båten som har genomlevt två världskrig i minerade vatten och har dessutom vid åtskilliga tillfällen varit en hårsmån från att förlisa, brinna upp eller helt enkelt huggas upp (skrotas). Filmen, som är baserad på boken, är en berättelse om ett mycket unikt och spännande fartyg. Westvind har dessutom anknytning till Varberg då hon på 50-talet fraktade varor till Träslövsläge, i form av bl.a. olja och fotogen. En högtidsstund för alla som gillar båtar, hav och historia!

Kommer visas :
– Varberg 26 januari
http://kulturhusetkomedianten.se/arrangemang/filmvisning-segelfartyget-westvind-hundraaringen-som-blev-kvar/
– Kungsbacka 9 februari
http://www.svetur.se/sv/kungsbacka/products/238332/Dokumix-Westvind/

 

 

 

Växtlighet på bommarnas flytkroppar

Halvvägs i båtsäsongen är det dags för de om ligger mellan bommar att se över bommarnas flytkroppar. Växtligheten på dessa, framförallt de alltfler och större musslorna, gör att flytkraften på bommarna successivt minskar. Du uppmanas därför att rensa flytkropparna på dina bommar. Använd förslagsvis ett inte alltför vasst träredskap för att skrapa rent (åtminstone vissa av flytkropparna har ett ganska tunt ytterhölje i plast som lätt skadas). Behöver du en annan båt än din egen för att komma åt, så kan du använda hamnföreningens arbetsbåt som ligger på plats A17.  //Styrelsen

Säker Hamn

Gårda Brygga är nu certifierad som Säker Hamn. Försäkringsbolaget If har i samarbetsavtal med hamnföreningen certifierat våt hamn som ”Säker Hamn”. För dig som båtägare innebär det att If ger dig 25 % rabatt på båtförsäkringen hos bolaget så länge du ligger i vår hamn. Glöm inte bort att både If och övriga försäkringsbolag ger dig premierabatt och /eller självriskreducering om du stöldmärker din båt och motor eller installerar spårsändare.

//Styrelsen